Levertijd en Voorraadbeleid
- Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
- Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier
BONEN
ook wel genoemd: DROOGWINNERS
(Engels: Dry Shelling Beans) |
|
Droogbonen worden op verschillende manieren geoogst. Sommige rassen zijn met gehele peul ook eetbaar, anderen kunnen alleen vers of (gerijpt) droog gegeten worden. Tip voor het opslaan van droge bonen: om uitkomen van eventuele eitjes van de bonenvlieg te voorkomen plaatst u de goed gedroogde bonen 24 uur in de vriezer. Een gezond en fraai streekgewas uit het Spaanse Baskenland! De compacte planten tonen eerst de groene peulen, die jong zeer goed eetbaar zijn als sperzieboon en uiteindelijk oogst je de pikzwarte zaden!
ZaaimethodeZaaien: mei-juni bij warm groeizaam weer. De plant blijft laag, zaaiafstand: 50x12 cm. Droogbonen worden op verschillende manieren geoogst. Sommige rassen zijn met gehele peul ook eetbaar, anderen kunnen alleen vers of (gerijpt) droog gegeten worden. Een kwestie van uitproberen. Tip voor het opslaan van droge bonen: om uitkomen van eventuele eitjes van de bonenvlieg te voorkomen, plaats de goed gedroogde bonen 24 uur in de vriezer. Recepten
Ingredients - 1 lb. (500 gr.) dried black beans - 2 tbsp. olive oil - 3 oz. white wine - 4 small Spanish chorizo sausages (riojana style) - 1 morcilla de cebolla (onion morcilla sausage) - 3-4 tbsp. olive oil - 1 medium yellow onion - 2 cloves garlic - 1 long green sweet pepper (Italian) - 1 leek - Salt to taste Steps to Make It Note: Any dried black bean can be used in this recipe. Tolosa beans can be purchased from international grocery stores or through Spanish food sources online. Rinse beans. Place in large pot and add cold water at least one inch on top. Soak the beans overnight (or eight hours) in the water. Rinse the beans and add more water to cover. Add olive oil, heat to a boil, then reduce heat and simmer on low for about 45 minutes. Check frequently and add water to cover as necessary. Prick each sausage with a fork to release flavor and add to the beans, along with the white wine. Continue simmering for another 15 minutes, adding water as necessary. While beans are simmering, chop onion and green pepper. Peel and slice garlic cloves. In a large skillet, heat olive oil on medium and add onion, pepper, and garlic. Slice the white portion of the leek very thinly. Sauté until onion is translucent. Add leek and continue to sauté for three to four minutes. Add sautéed vegetables to beans and mix thoroughly. Simmer for another five to 10 minutes. Beans should be soupy, so add a bit of water if necessary. Serve hot in wide soup bowls. Serving suggestion: Cut morcilla sausage into quarters and divide between bowls. Serve with rustic bread and a light green salad.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|
|
|
|
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR! Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. |
ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet.
Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl”