Je teelt ze voor de sier en om van te smullen... De lange bloeistengels van minimaal 1 meter hoog tonen een volle, dieppaarse of spierwitte bloei (naar keuze) in volmaakte bolvorm. We verkopen de oorspronkelijke, wilde vorm, die veel voorkomt in Iran (Hamadan, op 1850 m hoogte). In het Midden-Oosten zijn de bollen erg populair in verschillende gerechten en worden zowel droog als vers gegeten. Na drogen worden ze voor het eten in water geweekt en zijn dan wat milder met fijne zoete tonen. Daarom worden deze sjalotten zowel in deeggerechten (hartig) als ook in yoghurt verwerkt. In de pdf bijlage een oud, traditioneel recept. Geef deze Allium altissimum een zonnige en goed afwaterende plaats. Tijdens de groei voldoende water en humus, in de rustperiode vooral niet te nat.
Deze fraaie sjalotten combineren fraai en smakelijk met andere eetbare meerjarigen zoals de Eeuwige Krulkool (
831465) en het Eeuwig Moes (
831470) daar maakten we ook een aanbieding van, zie
880147.
Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
308390 PERZISCHE SJALOTTEN