Anijs is een zeer smakelijk en veelzijdig kruid, dat ook heel lekker is als microgroente! De jonge blaadjes hebben een fris en zoet anijsaroma en worden vooral rauw gegeten in salades, soepen en zoete baksels. De zaden hebben ook een heerlijk aroma en worden geoogst nadat de plant met rijpe zaden wordt geoogst en even gedroogd. Deze worden o.a. gebruikt bij bereiding van anijsmelk, bij suikerwerken, kruidenanijs en borrels. Zowel de zaden als de blaadjes zijn heerlijk in een bijzondere thee. Anijs kent ook veel geneeskrachtige toepassingen, raadpleeg internet. De toepassingen zijn altijd veilig.
ZaaimethodeZaaien: jaarrond voor de teelt van het jonge blad, in potjes of schaaltjes met een dun laagje cocopeat met zilverzand. Voor de buitenteelt en het oogsten van de zaden: april - juni op zonnige plaats. Bedek het zaaisel met een natte lap om uitdroging te voorkomen. De kieming is niet pijlsnel, normaal vochtig houden en uitdunnen op 10-20 cm.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
Gelijke producten
Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
332000 ANIJS
|