|
|
Prachtige, stevige planten van 1,5-2 m hoog, met heldergroen blad en donkere halmen, waar de lichte zaden prachtig tegen afsteken. Dit voor veel mensen onbekende graan is al sinds mensenheugenis bekend in Afrika (Sahel) en India. Het groeit zelfs in de droogste gebieden en voorziet de arme bevolking daar van traditioneel graan, pap, sterke drank en couscous. De stengels en bladeren worden gebruikt als bouwmateriaal. Voor de moderne landbouw wordt dit gierst nog veel gebruikt als zeer voedzaam veevoer. Als wisselteelt voor soja en aardappelen is dit gewas essentieel: het onderdrukt onkruid en nematoden (aaltjes). Ook in vogelvoer wordt veel parelgierst gemengd. Kortom: de sier en het nut ontmoeten elkaar weer! Leuke culinaire tip: in olie gebakken poft het zaad tot een verrukkelijke popcorn!
ZaaimethodeZaaien: in potten of op regels in de tuin vanaf april tot eind mei.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|