690100 ANIJSKIEM


  images vergroot afbeelding
 

Dit soort wordt geteeld als microgroente (voor het jonge plantje met kiemblad of eerste gewone blad). Microgroente wordt op vochthoudend materiaal gekweekt (keukenrol, watten, aarde). Voor de ontkieming donker en warm, na de ontkieming licht en koeler.

De ronde, iets gegolfde blaadjes hebben een frisse anijssmaak met een licht zoethout-accent. Heerlijk bij vleesgerechten, cheesecake en in drankjes. Ik kwam ook de naam “Atsina Cress” of “Micro Sambuca” tegen voor dit soort.

Zaaimethode

Zaaien: het hele jaar door! Lekker dicht zaaien op een lichte plek en oogsten als de plantjes 5 cm groot zijn. Groeit op natte watten, keukenrolpapier, aarde, kortom alles wat vocht vasthoudt. De plantjes mogen ook doorgroeien in een grotere pot of vanaf april in de tuin, oogst dan het blad.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kiemen en Microgroenten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

690100  5.000 zaden (2 g)   2,50 
bestel
690100.1  140.000 zaden (50 g)   15,00 
bestel