690500 AZUKIBONEN

ook wel genoemd: ADZUKI- OF ADUKIBOON
(Vigna angularis)

  images vergroot afbeeldingen
 

Dit soort wordt hoofdzakelijk geteeld als kiem- of spruitgroente (voor de witte kiem dus). De teelt is in het donker en in de warmte. De kiemen kunnen in de koelkast een week vers blijven, mits goed uitgelekt.

Gekiemde Azukibonen zijn een voedzame en gezonde toevoeging in salades. De boon komt van oorsprong uit Japan e.o. en bevat zeer veel mineralen.

Zaaimethode

Spoel de zaden met lauw water af, en zet ze een uurtje in de “week”. Het water afgieten, en de zaden 2x per dag even met lauw water spoelen. Kweek ze bijvoorbeeld in een glazen pot of speciaal kiemsetje. Tussen de spoelbeurten door de pot donker en warm wegzetten, dan blijven de kiemen wit.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kiemen en Microgroenten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

690500  50 g   1,95   
690500.1  3x50 g   4,95   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer leverbaar is. 


ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl