TOMATEN
291770 PINGPONGTOMAAT 'Stupicke Polni Rane'

(Engels: Cherry Tomato)
(Lycopersicon lycopersicum, synoniem: L. esculentum)

  images vergroot afbeeldingen
 

De kleinste tomaatjes in ons sortiment noemen we kerstomaatjes of pingpongtomaatjes, naargelang de grootte. Enkele variëteiten zijn langwerpig of hartvormig en krijgen navenant een iets andere benaming. Sommige zijn zelfs oorspronkelijke, wilde soorten. De meesten smaken extra zoet, een enkeling heeft een zoetzure smaak. Kerstomaten liggen het dichtst bij de oorspronkelijke soorten, wellicht daardoor zijn ze o.h.a. beter bestand tegen de gevreesde aardappelziekte.

Dit is een Tsjechisch ras dat rond 1946 is ontstaan in het plaatsje Stupice nabij Praag. De naam betekent “Vroege Veld Stupice”. Aan de compacte planten groeien al zeer vroeg de vrij kleine, sappige en erg smakelijke tomaatjes (40-70 g). De ziekteresistentie (Phytophthora), door kruising met een wilde tomaat, is opvallend! Ideaal voor teelt in de vollegrond, zelfs in potten...

Zaaimethode

Zaaien: maart-mei binnen. Bij een hoogte van 5 cm in potjes verplanten. Zeer licht zetten en vanaf april bij mooi weer buiten afharden (bij vorst naar binnen). Buiten uitplanten vanaf half mei, in de kas vanaf half april. Dit zgn. struiktype (zelftopper) hoeft niet te worden gediefd. Plantafstand 60-80 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Tomaten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

291770  15 zaden   1,95 
bestel