Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

241510 ROOSJESWEEGBREE ‘Rosularis’

(Plantago major)

  images vergroot afbeeldingen
 
Zo wordt een gewone wilde plant (voor sommigen onkruid) opeens heel erg decoratief en verbindt ons met een ver verleden. Aan de stengels van de plant ontstaan in plaats van de bloeiaren: malse en decoratieve rozetjes die bij nauwkeurig observeren werkelijke kunstwerkjes als groene roosjes zijn. De planten zijn meerjarig en de rozetjes en de blaadjes zijn zeer geliefd bij koks vanwege de smaak en uiteraard het bijzondere uiterlijk. Kort blancheren zoals rauwe peultjes maakt de smaak toegankelijk. Al aan het eind van de 15e eeuw verschijnen de eerste tekeningen van deze eigenaardige mutatie, de plant heeft dus zeker de Middeleeuwen meegemaakt!

Zaaimethode

Zaaien: april-juli, eerst op een warm plekje; als na 4 weken nog geen kieming is, dan het zaaisel een koudeperiode (koelkast) geven van 2-4 weken. Opnieuw in de warmte moet kieming volgen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

241510  ± 150 zaden (0,05 g)   2,50 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”