213050 PISTACHE

(Engels: Pistachoi Nut)
(Pistacia vera)

  images vergroot afbeeldingen
 
Leuke boompje, met sierlijk geveerd blad. Zet het struikje in een grote pot en plaats ze in de zomer op een zonnig plekje buiten. Bij vorst moet de plant vorstvrij worden gezet. Oogst moet je voorlopig niet van deze interessante boom verwachten, zie het als een nuttige kennismaking. Deze zeer populaire noot komt oorspronkelijk uit Azië en wordt vooral veel geteeld in Iran en Turkije, maar tegenwoordig ook in de V.S. De groene zaden (of noten) pel je gemakkelijk uit de halfopenstaande hulsjes. In de fabriek worden open en gesloten hulsjes van elkaar gescheiden door het verschil in geluid dat ze maken. De lekkerste baklava (Turkse zoetigheid) wordt met Pistache bereid en is vooral beroemd in en rond Gaziantep (Zuid-Oost Turkije). Van Pistache worden leuke bonsaiboompjes gemaakt.

Zaaimethode

Zaaien: jaarrond, eerst in water weken. Toevoeging van GA3 (809080) verbetert de kieming aanmerkelijk. Daarna zaaien in cocopeat met zand en bij 25-30̊C laten kiemen. Kieming is onregelmatig en kan 2-12 maanden duren.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

213050  10 zaden   3,95 
bestel