207990 PEPER 'Cacho de Cabra' / 'Aji Cacho de Cabra'

(Engels: Hot Pepper)
(Capsicum annuum)

  images vergroot afbeelding
 
Een historisch pepertje: deze variëteit wordt al eeuwen geteeld in Peru en Chili. De naam is afgeleid van de vorm van de vrucht en betekent: hoorn van een geit. Het is een vrij hete peper die behoefte heeft aan warme omstandigheden en niet graag teveel regen op de kop krijgt, een plant voor de kas dus. Deze peper wordt doorgaans vers toegepast, maar gedroogd (en eventueel gerookt) komt ook voor.

Scovilleschaal

Deze peper meet 40.000-50.000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

Zaaimethode

Zaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Peper
Inloggen om als favoriet toe te voegen

207990  15 zaden   1,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”