Levertijd en Voorraadbeleid
- Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
- Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier
207690 PEPER 'Aji Charapita'ook wel genoemd: WILDE PERUAANSE PEPER (Engels: Wild Peruvian Pepper)(Capsicum frutescens) |
|
De planten dragen per plant honderden ronde, gele vruchtjes. Ze staan rechtop aan de plant en zijn zeer populair in Bolivia en Peru. In bijna elk eethuisje zal je een portie “Criolla” aangeboden krijgen, een mix van gesneden rode uien, citroensap, zout, water en geplette Charapita’s: zeer smakelijk! Mensen, die dit pepertje niet kennen, denken vaak, dat die gele balletjes maïs of bonen zijn, let op als je in Zuid-Amerika bent... Ze zijn ongeveer even (loei)heet als de Tepinpeper: 100.000-250.000 scovilles.
ScovilleschaalDeze peper meet 100.000-250.000 Scoville. ZaaimethodeZaaien: januari-april binnen (20-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren! Leveringsmaandenhet gehele jaar
|
|
OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”