Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

MELOENEN
202210 CANTALOUPMELOEN 'Green Nutmeg'

ook wel genoemd: NETMELOEN (Engels: Melon)
(Cucumis melo)

  images vergroot afbeeldingen
 

Cantaloup of Net meloen (Reticulatus groep) Rankend, met muskusaroma en -geur, gelobd en (vaak) hartvormig blad. Het vruchtvlees is oranje of groen en de schil altijd netvormig. Cantaloup (Nederlands: Kanteloep) is de Franse schrijfwijze voor het Italiaanse Cantaluppi, het landgoed van de pausen, waar in de vroege Middeleeuwen meloenen uit de toenmalig bereikbare wereld werden verzameld en geteeld.

Dit historische ras is een van de oudste cultuurrassen in de VS. De prachtige net-structuur geeft de vrucht een witgrijze adering met groene ondergrond lijkend op nootmuskaatzaden (nutmeg). De grote oogst per plant samen met de fantastische smaak (zoet en aromatisch) maken dit kleine meloentje tot een geliefd ras. De vruchten wegen gemiddeld 1 kg en rijpen (onder glas) in 80 dagen na het uitplanten. Het vruchtvlees rijpt van groen (fris) naar lichtoranje (zoet).

Zaaimethode

Zaaien: bij het bezit van een verwarmde kas, vanaf eind januari en uitplanten begin maart. Voor de koude kas: zaaien vanaf eind maart, uitplanten begin mei. Plantafstand 150x50 cm. De planten mogen kruipen of langs touwtjes klimmen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Meloenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

202210  10 zaden   1,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.