Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

MELOENEN
202015 CANTALOUPMELOEN 'Banana'

ook wel genoemd: NETMELOEN (Engels: Melon)
(Cucumis melo)

  images vergroot afbeeldingen
 

Cantaloup of Net meloen (Reticulatus groep) Rankend, met muskusaroma en -geur, gelobd en (vaak) hartvormig blad. Het vruchtvlees is oranje of groen en de schil altijd netvormig. Cantaloup (Nederlands: Kanteloep) is de Franse schrijfwijze voor het Italiaanse Cantaluppi, het landgoed van de pausen, waar in de vroege Middeleeuwen meloenen uit de toenmalig bereikbare wereld werden verzameld en geteeld.

Deze Cantaloupe-meloen is inmiddels een historische zeldzaamheid geworden. De gelijkenis met een banaan is opvallend! De eerste bronnen van dit mooie ras dateren van ± 1880 en in de VS is dit ras tientallen jaren zeer populair geweest. In Noord-Europa is 'Banana' onder glas goed te telen. Geniet van de prachtige, 40-60 cm lange en 10 cm dikke vruchten (ruim 2 kg). Geheel rijp zijn de vruchten geel, iets geribd en genet en hebben zalmroze vruchtvlees. De groeitijd is 90-100 dagen na zaaien.

Zaaimethode

Zaaien: bij het bezit van een verwarmde kas, vanaf eind januari en uitplanten begin maart. Voor de koude kas: zaaien vanaf eind maart, uitplanten begin mei. Plantafstand 150x50 cm. De planten mogen kruipen of langs touwtjes klimmen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Meloenen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

202015  25 zaden   1,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.