018005 BASELLA 'Nigra'

ook wel genoemd: POI, CHAN CHOI OF KLIMSPINAZIE (Engels: Malabar/Ceylon Spinach, Slippery Vegetable)
(Basella alba)

  images vergroot afbeeldingen
 

Bladgewas met dikke bladstelen en waterig, dik blad. Deze groente wordt enorm gewaardeerd in de Surinaamse en Aziatische keuken. Professionele teelt vindt in Nederland plaats onder glas, maar buiten in potten lukt ook prima! De plant maakt flinke rankende uitlopers. In de kas aan touwtjes opbinden. Sierlijke plant!

Het ras met de donkerste bladeren: hoe meer zon hoe donkerder. De donkerpaarse stengels maakt het plaatje compleet, extra sierlijk voor bloembakken, maar uiteraard net zo lekker!

Zaaimethode

Zaaien: maart-juli op warmte. Teelt in de kas, in potten of beschut in de tuin. Uitplanten op 30 x 20cm. Maakt flinke, evt. klimmende uitlopers. In de kas evt. aan touwtjes opbinden.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

018005  10 zaden   2,50 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”